Itt az ajándékozás ideje, már mindenki azon gondolkozik, hogy mit vegyen szeretteinek, partnereinek vagy akár mit kérjen magának karácsonyra…

Mi már évek óta írunk karácsonyi listát, hogy mi mit szeretnénk kapni. Ez merőben megkönnyíti az ajándékozó dolgát, hiszen erről a listáról tuti olyat fog venni, ami nekünk tetszik. Az ajándékozás főleg felnőttkorban okoz nagy fejtörést, amikor már az ember előbb megveszi magának azokat a dolgokat, amikre szüksége van, mint hogy várjon vele valamilyen alkalomig.

Van azonban olyan személy, akitől nem fogunk kívánságlistát kérni, hisz ezt mi is csak a szűk családi körben tesszük. De ilyenkor mit lehet ajándékozni? Ezt magunknak kell kitalálni:

 1. vegyünk neki egy terméket
 2. vagy esetleg befizethetjük egy szolgáltatásra is

Termék karácsonyra

Ez a klasszikus típusú ajándék: egy dolog, ami hasznos az illetőnek, vagy csak egyszerűen szép holmi. Ha nincs ötletünk, hogy mit szeretne, ráadásul azt is mondja, hogy neki semmi nem kell (tipikus 🙂 ), akkor nyúlhatunk a praktika irányába, tehát vehetünk olyan dolgokat, amikre tudjuk, hogy mindig szükség van általában, pl.:

 1. konyhai eszközök
 2. téli ruhadarabok
 3. irodaszerek (határidő-napló, tervező, tollkészlet…)
 4. tisztálkodó szerek (karácsonyi csomagban)
 5. ágynemű-garnitúra

Ha úgy is gondoljuk, hogy nagyon sablonos az ajándékunk, attól még ne töröljük az ötletet, mert nem biztos, hogy az ajándékozott is ugyanígy gondolja. Soha ne magunkból induljunk ki. Persze, ha az utóbbi hetekben, hónapban figyeltünk az illetőre, biztos, hogy lesz egy-két személyre szabott ötletünk számára.

Ok, de tegyük fel, hogy tényleg nincs szüksége semmi holmira. Mit ajándékozzunk neki? Fizessük be egy szolgáltatásra! Hah! Mekkora ötlet! 🙂

Szolgáltatás karácsonyra

Ó, hát ez az! Amikor azt látom, hogy lomtalanításkor mennyi, de mennyi holmi van kidobva, mindig elhatározom, hogy nekem nem kell több dolog, holmi, cucc! Viszont, ami nagyon szuper ötlet, hogy befizetem őt, vagy befizetnek engem egy szolgáltatásra. Milyen lehetőségek vannak e téren? Vehetsz neki

 1. kozmetikai kezelésre bérletet, kupont
 2. egy élményt (pl. wellness hétvégét, síutat, vagy egy közeli fürdőbe egy napra elviheted feltöltődni, pihenni…)
 3. nyelvtanfolyamot vagy nyelvtanárhoz bérletet
 4. egy olyan szolgáltatást, ami megkönnyíti a munkáját (pl: termékfotózást, virtuális asszisztenciát)

Figyeld meg egy picit az ajándékozott életét, hogy mire lehetne neki a legnagyobb szüksége. Ha úgy látod, hogy minden vágya, hogy elmenjen egy kozmetikushoz, aki egy kényeztető kezeléssel szinte újjá varázsolja megfáradt arcbőrét, vagy igazán ráférne egy pihentető hosszú hétvége a dolgos év végi szezon után, vagy egyszerűen nem hogy magára, hanem inkább semmire sincs ideje, de mégsem halad a munkával, akkor viszont keress neki egy olyan szolgáltatást, partnert, egy asszisztenst, akivel könnyíthet a sok feladat által nyomasztó terheken.

Érdekel a virtuális asszisztens szakma? Szeretnél te is belefogni, hogy végre azt csináld, amit szeretsz, méghozzá a saját szabályaid szerint? Vagy éppen van egy olyan ismerősöd, akit érdekelhet?

Rendeld meg A NAGY VA-BOOM – HOGYAN TEREMTS MAGADNAK ÁTLAGON FELÜLI EGZISZTENCIÁT AKTÍV VIRTUÁLIS  ASSZISZTENSKÉNT című ebookomat Karácsonyra, 20+ oldalas üzleti tervezővel!

A NAGY VA-BOOM - Hogyan teremts magadnak átlagon felüli egzisztenciát Aktív Virtuális Asszisztensként ebook ajándékkal

A NAGY VA-BOOM – Hogyan teremts magadnak átlagon felüli egzisztenciát Aktív Virtuális Asszisztensként ebook ajándékkal

 

 

Kellemes ötletelést kívánok a megfelelő ajándékhoz!

Szeretettel,

Andrea – Az Adminisztrátor