Szinte hihetetlen, de már a 4. Szülihónapom! Személyes poszt következik 🙂

2013 szeptemberében kezdődött egy új szakasza az életemnek, amit akkor még nem is gondoltam volna. Főleg, így visszatekintve érdekes és kalandos az út, amit idáig megtettem, de pont most szembesültem vele, hogy tulajdonképpen ez egy törvényszerű fejlődés, ami nem volt tudatosan eltervezett.

Amikor a VaTréning felkért, hogy adjak nekik interjút, muszáj voltam átfogóan elemezni és összegezni az eddigi pályafutásomat. A kérdéseik visszavittek egészen az első munkahelyemig, majd onnan elvezettek a jelenig. Ahogy visszaolvastam a válaszaim azon részét, szembesültem azzal, hogy minden munkahelyváltásom szinte periodikusan ismétlődő helyzet volt. Az sosem volt tudatos az indulásnál, hogy hova fogok, vagy hova akarok eljutni, tervem sem volt, adódtak a lehetőségek, és én nem hagytam elillanni a pillanatot, hogy megragadjam őket.

Talán ez a felismerés vitt mindig előre: “Itt egy lehetőség, élek vele.”

Kinyílt egy titkos kapu

4 éve már építgetem az Adminisztrátort, de be kell vallanom, tudatosan csak kb. egy éve. Úgy érzem, mostanra tudtam levedleni a 15 éves rám szabott alkalmazotti “ruhát”, és válni vállalkozóvá. Erre is meg kell érni. Nekem ez az utóbbi egy év olyan volt, mintha kinyitottam volna egy titkos kaput, ami a nagyvilágba tár elém egy utat. Lelkesít és felszabadít ez az életforma, vannak terveim, haladok előre az úton és remélem sosem fogok ismét zárt kapuk mögé kerülni.

Tudod, még mi minden történt azáltal, hogy a saját utamat járom? Végre azt tanulok, ami igazán érdekel, és ami a legfontosabb, hogy ezek a tanulmányok konkrét értéket képviselnek, pénzügyi és szakmai sikereket hoznak. Megjött a tanulási kedvem! Falom a könyveket, végzem a tanfolyamokat, mindből profitálok, mert relevánsak a szakmámhoz.

Nem vagyok egyedül azzal, hogy talán a legnehezebb, amit el kell sajátítanom, az az önbizalom és annak hiteles kommunikálása. Mivel ez előtt kőkemény szarv-letörések árán beletanultam az alkalmazotti létbe, nehéz volt kiegyenesíteni a hátam, és eladni magam. Hiába volt sok példa előttem, akik vállalkozók, és sikeresek, mindig azzal magyaráztam, hogy: “Persze, ők zsigerből tudják, sosem voltak alkalmazottak.”

Természetesen ez nem feltétlenül van így, ezt meg is kellett élnem, meg is kellett érnie a fejemben ennek a dolognak. Így van ez a borral is: meg kell érnie az embernek a bor szeretetére, megfelelő megítélésére és a megérdemelt helyén való kezelésére.

Köszönet

4 év…vagy inkább csak 1? Vagy 17, ami végül is elvezetett idáig? Ezt még nem tudom eldönteni, de mindegy is. A lényeg, hogy köszönöm mindazoknak, akik megteremtették a lehetőséget számomra, hogy tényleg azzal foglalkozzam, amiben kiteljesedhetem, kreativitásom felszínre törhessen, és megéljem azt a fajta felelősség érzést, ami eddig ismeretlen fogalom volt számomra.

Ügyfeleim: nélkületek nem lennék itt, a bizalmatok, amit belém vetettetek, szárnyakat ad, és az égig repít. Azon voltam, vagyok és leszek, hogy mindenben segítsem munkátokat, megkönnyítsem a mindennapjaitokat, hogy ti is olyan úton tudjatok haladni – expressz gyorsasággal -, amit szerettek és igazán magatokénak éreztek. Mindegyikőtök igazi példa számomra, és megtiszteltetés, hogy engem választottatok virtuális asszisztenseteknek. Köszönöm!

Családom: nélkületek sem lennék itt – egy részük nélkül még fizikailag sem 🙂 -, támogatásotok, példamutatásotok és hitetek egy olyan döntés meghozatalát tették lehetővé, ami egy magára hagyott embernek talán nem is adatik meg. Örülök, hogy titeket választottalak szüleimnek, testvéremnek.

 

Szeretettel,

Andrea – Az Adminisztrátor


Érdekel a virtuális asszisztens szakma? Szeretnél te is belefogni, hogy végre azt csináld, amit szeretsz, méghozzá a saját szabályaid szerint? Vagy éppen van egy olyan ismerősöd, akit érdekelhet?

Rendeld meg A NAGY VA-BOOM – HOGYAN TEREMTS MAGADNAK ÁTLAGON FELÜLI EGZISZTENCIÁT AKTÍV VIRTUÁLIS  ASSZISZTENSKÉNT című ebookomat 20+ oldalas üzleti tervezővel!

A NAGY VA-BOOM - Hogyan teremts magadnak átlagon felüli egzisztenciát Aktív Virtuális Asszisztensként ebook ajándékkal