Emlékszel a Neked írom a dalt című LGT slágerre? Tudod, amiben hosszasan sorolják az előadók, hogy kinek írják a dalt, majd ezzel fejezik be a versszakokat:

„Neked szól a gitár, neked zörög a dob, neked gyúlnak a fények és csak neked írom a dalt, neked énekelek.”

Nos, a szövegíró is egészen pontosan ezt teszi. Nem tömegeknek ír, csupán annak az egynek, aki akkor és ott a cikkét olvassa.

De hogyan és mi módon képes elérni azt, hogy megragadja a figyelmet? Hogyan építi fel a szöveget? Erről fogunk most beszélgetni. Te, meg én.

————————————————————————————————————

Mielőtt belevágunk, szeretnék tisztázni két dolgot.

 • Ez nem szövegíró-képzés. Nem arról beszélünk, hogy hogyan írj szöveget valaki másnak, vagy hogy mit kell tenned, hogy fizetett szövegíróvá válhass. Arról beszélünk, hogy Te hogyan fogsz tudni saját magadnak cikkeket írni, elvégre ezért vagy itt, ezért olvasod ezt a cikket és ezért fogod letölteni a szövegírás minikurzust is.
 • A szövegíráshoz három nélkülözhetetlen „eszközre” van szükséged, amiket még véletlenül sem az íróasztalodon, a PC-memóriában, vagy az interneten fogsz megtalálni. Ezek a következők:
  • Szövegértés képessége,
  • szövegalkotás képessége,
  • íráskészség.

Jó hír, hogy akkor sem kell elszontyolódni, ha úgy érzed, hiányosságokkal küzdesz ezen a téren, vagy épp bátortalan vagy még ahhoz, hogy megjelenj az írásaiddal a mélyen tisztelt publikum előtt. Ezek mind tanulható, fejleszthető képességek és készségek, mégpedig olvasás és természetesen gyakorlás által.

Még Hemingway sem teljes fegyverzetben, izé… írói eszköztárral pattant elő a semmiből, és a legmenőbb marketing-szövegírók is analfabétának születtek. Mint mindenki.

Hogy miért éri meg a befektetett idő?

 • Olvasás és gyakorlás által képessé válsz az írás magasabb szintű művelésére.
 • Gátlásoktól mentesen, változatos stílusban és formában fejezheted ki az érzéseidet és gondolataidat.
 • Úgy állítod a magad szolgálatába a betűket és mondatokat, hogy azok anyagi léptékben is kifejezhető hasznot nyújtsanak a számodra.
 • Sőt… még élvezni is fogod az írást.

A szövegírás mélyére ásunk! Tarts velünk, és egy hatalmas bátorságputtonyt is kapsz tőlünk!

az-adminisztrator-checklistmentes-szovegiras-minikurzus-ingyenes-anyag-2019-01-20-elolap

Iratkozz fel a teljes “Checklistmentes szövegírás minikurzusért”!

 

Szerző: Kovács Rhewa Andrea – Kreatív és marketing szövegíró

Andrea Az Adminisztrátor csapatát erősíti szövegírói tevékenységével. Munkái nagy részét a ghostwriting – szellemírás – teszi ki, tehát úgy ír, mintha te írnád a szövegeidet.
2008 óta tanulja – és alkalmazza- a szövegírás és az online kommunikáció elméleti és gyakorlati finomságait. A munkái egyik legszebb eredménye, hogy felszabadítja azokat a KKV-szektorban tevékenykedő vállalkozókat a szövegírás terhe alól, akiknek arra sem idejük, sem kapacitásuk nincsen, vagy csupán nehézséget okoz számukra a kommunikáció e különleges fajtája.

Kovács Andrea - kreatív szövegíró

Kovács Rhewa Andrea – Kreatív és marketing szövegíró