Amikor egy vállalkozás elindul, kezdetben sok időd megy arra el, hogy megmutasd magad a nagy világnak, promóciózz, blogolj, hírt adj a vállalkozásodról/termékedről/szolgáltatásodról. Ez általában megtérül, jönnek a munkák, utólag jó befektetésnek könyvelhetjük el a ráfordított időt. De mi van akkor, ha már a meglévő munkák miatt nem tudsz annyit jelen lenni a közösségi média felületeiden, elviszi az idődet a blogolás… Ekkor jön el az a szakasz, hogy megállj, és átgondold: “Ez most előrevisz a sikeremben, vagy megtorpanok miatta?”

Mennyi a halogatásod órabére?

Számold ki konkrétan, mennyibe kerül neked az, hogy még mindig mindent egyedül csinálsz, próbálsz minden téren helyt állni.

Ez egyszerű:

  1. Vedd alapul a saját órabéredet (ezt projekt-díjazás esetén is ki tudod számolni, oszd vissza a projekt összegével a projektre fordított időt)
  2. Mérd le, hogy mennyi időd megy el a háttérmunkákra
  3. Szorozd össze a kapott időt a kapott órabéreddel
  4. Eredményként megkapod, hogy konkrétan mennyi pénztől esel el, hogy kvázi nem tudtál munkát vállalni arra az időre

Ugye milyen megdöbbentő az eredmény? Ilyenkor szoktak a vállalkozók a szívükhöz kapni, hogy milyen komoly összegektől esnek el azzal, hogy nem akarják kiszervezni a feladatok egy részét. Ameddig egy virtuális asszisztens végzi helyetted a közösségi média aktivitást, a promócióid beütemezését, az ügyfélszolgálatot, a blogod írását, stb, addig te több, és több munkát tudsz elvállalni, eseményeken részt venni, építeni a vállalkozásod brandjét, értékes üzleti kapcsolatokat létesíteni…mert egyszerűen van rá időd.

Mérlegelj

Mérlegeld magadban, hogy mi a fontos számodra:

  1. Magadnál tudni a vállalkozásod összes feladatát, vagy
  2. Sikert sikerre halmozni és haladni a tervezett cél felé (és még tovább)

Ha haladni szeretnél, akkor mindenképpen ajánlom a kiszervezést.

Ennek szinte törvényszerű folyománya lesz a siker, amit magadnak könyvelhetsz el, hiába szervezed ki a feladatokat pl. egy virtuális asszisztensnek, a sikert, amit elértél az ő segítségének igénybe vételével, csakis a te érdemed.

Tedd meg a siker felé vezető út első lépését: működj együtt egy hozzáértő segítővel!

Ne feledd:

 

Nem kell egyedül viselned a terheket…a munkamegosztás minden esetben produktivitást eredményez!

 

Legyen ma is produktív a napod!

 

Szeretettel

Andrea – Az Adminisztrátor