Mire is tudjuk használni mi, vállalkozók a hosszú hétvégéket? Személyes poszt következik (részben).

Idén már a sokadik hosszú hétvégénk ez, az október 23-i, visszagondolva jöttem rá, hogy amióta vállalkozom, megváltozott a hosszú hétvégék “kihasználtsága”. Ez alatt nem minőségromlást értek, sokkal inkább átalakulást.

Egy hosszú hétvége története

Ez a mostani hétvégém különösen mozgalmas, minden benne van, amit csak bele lehet tenni 🙂 :

 • családi kirándulás, lazító vacsora étteremben
 • házimunka
 • sokáig elhúzódó reggeli ébredés-kávézás-olvasás
 • nagy labdázások a kutyámmal
 • munka
 • tanulás.

Nagyon jól esik a tudat, hogy van egy plusz napom a hétvégén kívül, ami szabad. Szabad a munkamenettől, az időbeosztástól, de nem a munkától. Ez pedig sokkal hatékonyabbá tette a munkámat. Érdekes, ugye? Rájöttem, hogy ha jön a hétfő, átváltok munkamódra, az időbeosztásom szerint menetelek, hiszen hiába dolgozom kötetlen munkaidőben, azért én szeretem a hivatali időt betartani (ez belém égett az alkalmazotti létem idejéből). Sokszor van újratervezés, mert közbejön ez-az, sürgős munka, azt-hittem-kész-vagyok-vele-de-mégsem munka, telefonok hada, áramszünet, stb. Ez ilyenkor mindig aggaszt, hiszen nem tudom tartani a beosztásomat, bár jó alkalmazkodóképességgel áldott meg a sors, de az újraszervezés mindig plusz energiákat igényel.

Jön a hétvége. Rám száll a nyugalom, hogy nincs “hivatali idő”. Teszek-veszek, jobban elhúzom a pihenési időt, de azért nincs olyan hétvégi nap, amikor ne ülnék le a gépem elé dolgozni. Miért? Mert ilyenkor százszor hatékonyabb vagyok, hogy nincs az a stressz rajtam, hogy dolgozom…érted? Én igen 🙂

Szóval ez a mostani hosszú hétvége is pontosan így telik, volt egy nap lazítás, amikor alaposan feltöltöttem a tüdőmet friss, hegyi levegővel, mozogtam, gyönyörködtem a színekben, és ráeszméltem, hogy Budapest egyszerűen gyönyörű este! Százmilliószor láttam már, de nem tudom megunni. Mindig, amikor a rakparton végigautózunk, letaglóz a csodálatos látkép. Ez a pihenős nap annyira feltöltött, hogy nem érzem nehéznek, hogy dolgozom is a hétvégén valamennyit. Sőt, sokkal gyorsabb vagyok, frissebb és nyugodtabb is.

Ennek a hétvégének van egy másik varázslata is: elkezdtem egy online tanfolyamot, ami pont nekünk, szabadúszóknak szól. Újabb marketingismereteket tanulok, fejlesztem a blogolási készségemet, és még sok más hasznos anyagot is magamévá fogok tenni. Nem lehet a tanulást befejezni, csak abbahagyni egy darabig, bár ezt egy kissé máshogy éreztem, amikor a mérlegképes könyvelői vizsgámat letettem 🙂

Mire tudod te is használni a hosszú hétvégét?

Azt ajánlom neked, mint mindennel elfoglalt vállalkozónak, hogy egy ilyen plusz napon

 1. hozd be a lemaradásodat. A partnereid, vevőid nem fognak telefonon zaklatni, az e-mail forgalmad is biztos, hogy nagyban lecsökken, és nem is várják el, hogy azonnal reagálj. Csináld meg azokat a feladatokat, amiket mindig hátrasorolsz a to-do listádon.
 2. tanulj. Remek alkalom, hogy bővítsd az ismereteidet, ha van, amiben le vagy maradva, vagy fel szeretnéd frissíteni az eddigi tudásodat, nézz körül a cégedet érintő témákban, inspirálódj, szörfölj a neten, és jegyzetelj, hiszen meg fognak rohamozni a blogötletek, kampányötletek, posztolási ötletek.
 3. lazíts. Ha rám hallgatsz, akkor egy hosszú hétvége egy-két napját a lazítással töltöd. Használd ki, hogy kaptál egy ajándék napot! Menj el kirándulni a szabadba, vagy moziba, flangálj egyet céltalanul a plázában, mindegy, mit csinálsz, csak kapcsolódj ki és lassulj le.
 4. takaríts. Ha-ha, jó kis program, mi? Én mindig a házimunkát tologatom a to-do listámon, és ilyenkor elő tudom rántani a porszívót, a portörlő rongyot és neki tudok esni a lakásnak. Közben jó zenéket hallgatok, csak úgy suhan a takarítás, megy, mint a karikacsapás. És az milyen jó, amikor délután a szép tiszta, illatos lakásban bekuporodsz a fotelbe egy jó teával, és egy könyvvel….mmmm, igazi felszabadító érzés!
 5. olvass. Én minden percet kihasználok az olvasásra. Utazás közben, reggeli kávé közben, lefekvés előtt egy kicsit. Ilyenkor viszont jobban el tudsz mélyedni az adott sztoriban, vagy szakmai tartalomban.
 6. aludj. Aludd végre ki magad! Reggel kelj fel később, nyugodtan aludj vissza, ha felkelt a biológiai órád 6-kor, vagy, ha szereted kihasználni a hajnali békés csöndet, akkor még mindig ott van az ebéd utáni ráérős délután, amikor újra elnyomhat az álom.

Minden elfoglalt vállalkozónak nagyon hatékony és kellemes plusz egy napot kívánok, legyen az a napod is produktív – na jó, ez lehet lazítós is 😉

Szeretettel,

Andrea – Az Adminisztrátor


Érdekel a virtuális asszisztens szakma? Szeretnél te is belefogni, hogy végre azt csináld, amit szeretsz, méghozzá a saját szabályaid szerint? Vagy éppen van egy olyan ismerősöd, akit érdekelhet?

Rendeld meg A NAGY VA-BOOM – HOGYAN TEREMTS MAGADNAK ÁTLAGON FELÜLI EGZISZTENCIÁT AKTÍV VIRTUÁLIS  ASSZISZTENSKÉNT című ebookomat 20+ oldalas üzleti tervezővel!

A NAGY VA-BOOM - Hogyan teremts magadnak átlagon felüli egzisztenciát Aktív Virtuális Asszisztensként ebook ajándékkal