Ez a cikksorozat olyan vállalkozókról szól, akik már megtették az első lépéseket, vagy akár már évek óta kiszervezik az időrabló feladataikat a vállalkozásukból. Történeteik a kezdetektől a mai napig szólnak, elmesélik, hogy ki, hogyan kezdte el a kiszervezést, és milyen feladatokat adnak át egy virtuális asszisztensnek.

Második interjúm Mándó Milánnal készült, aki a Minner.hu gazdasági portálján osztja meg velünk remek cikkeit, ötleteit, valamint a MinnerAkadémia tulajdonosa és szakértő oktatója. 

Mivel foglalkozol?

Mándó Milán: A Minner.hu blogot, üzleti oldalt üzemeltetem, tartalmakat készítek. Továbbá foglalkozom még üzleti oktatással, és online marketingben is rengeteg cégnek segítek.

Miért fordultál virtuális asszisztenshez?

M.M.: Első indíttatásom az volt, hogy bár írni tudok, de a tartalmaim stilisztikailag és helyesírásilag nem a legjobbak voltak. Bár így is megvolt a stabil olvasótáborom, de éreztem, meg kell lépnem, hogy ezen változtassak.

Miben tud neked segíteni a virtuális asszisztens?

M.M.: Elsőként tehát korrektúrázással bíztam meg Andreát, akit sok jelentkező közül választottam ki. Ő küldte a legprofibb ajánlatot, nem csak egy emailt dobott át pár sorral, hanem igényes dokumentumban (pdf-ben) kaptam ajánlatot. Bár korrektúrázásra bíztam meg, de valójában abban segít, hogy a nyelvtani hibák kijavítása már nem stresszel, és nyugodtan tudok írni, nagyobb önbizalommal. 

Vállalkozóként megéri neked kiadni ezeket a feladatokat?

M.M.: Megéri-e? Kinek nem?! Teszem fel néha a kérdést.

Annyit fizetek, amennyit foglalkozik a feladatokkal.

És most már azon gondolkozom, milyen feladatokat tudok még így kiadni.

Mit javasolsz annak, aki még hezitál, hogy kiadja-e az adminisztrációs munkát egy virtuális asszisztensnek?

M.M.: Az idő érték. Ezzel nem mondok újat. Ha egy hónapban minimum 10 órát segít egy virtuális asszisztens, akkor az több szempontból is növeli a teljesítményünket. Egyrészt több időnk marad másra, másrészt több időnk marad pihenni, ami szintén hozzájárul a sikerhez.

Nem utolsó sorban pedig azért is jó egy virtuális asszisztens, mert ha oda figyelünk még ők tanítanak minket még profibban delegálni.

 

Ha szeretnél többet megtudni Mándó Milánról, valamint a vállalkozásairól, látogass el az alábbi weboldalakra:

Minner.hu – gazdasági portál, blog

MinnerAkadémia – Üzleti, pénzügyi, online/offline marketingképzés

Szabadúszóképzés + 1 évig ingyen reklámhely – szabadúszók számára készült online képzés, mely tartalmaz marketinget, blogolást, SEO-keresőoptimalizálást, Facebook és Instagram oldal kezelést. A képzéssel együtt felkerülsz a Szabadúszó közvetítő portálra, ahol munkát, munkatársat kereshetsz, kínálhatsz.

 

Legyen ma is produktív a napod

Szeretettel,

Andrea – Az Adminisztrátor